Ψήφος εμπιστοσύνης στην GasLog από την Cheniere

Ψήφος εμπιστοσύνης στην GasLog από την Cheniere

342
Ψήφος εμπιστοσύνης στην GasLog από την Cheniere

Με αφορμή το επίσημο δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει η GasLog τον περασμένο Δεκέμβριο για τις δύο νέες συμφωνίες χρονοναύλωσης με την Cheniere Marketing International LLP, θυγατρική της Cheniere Energy Inc., η πρώτη ανακοίνωσε κάποιες επιπρόσθετες λεπτομέρειες αναφορικά με τις εν λόγω συμφωνίες.

Η κάθε συμφωνία χρονοναύλωσης αναμένεται να έχει διάρκεια επτά ετών, ενώ για την διεκπεραίωση των μεταφορών LNG αναμένεται να ναυπηγηθούν από την Samsung Heavy Industries δύο πλοία, έκαστο χωρητικότητας 180.000 κυβικών μέτρων.

Τα νέα πλοία αναμένεται να είναι έτοιμα προς παράδοση στα μέσα του 2021.

Να σημειωθεί, πως πέραν των δύο ανωτέρω συμφωνιών, ήδη βρίσκονται σε ισχύ άλλες πέντε συμφωνίες χρονοναύλωσης μεταξύ της GasLog και της Cheniere.

Ο κ. Paul Wogan, CEO της GasLog, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενίσχυση της συνεργασίας GasLog και Cheniere, προσθέτοντας παράλληλα πως κατά τη διάρκεια του 2018 η GasLog ανακοίνωσε ότι παρήγγειλε τη ναυπήγηση επτά πλοίων μεταφοράς LNG, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Ο κ. Wogan δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι δεδομένης της ανοδικής πορείας των δραστηριοτήτων της εταιρείας το 2018 έχει πραγματοποιηθεί σημαντική πρόοδος ως προς την επίτευξη του στόχου που έχει θέσει για διπλασιασμό των ενοποιημένων κερδών της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων την περίοδο 2017- 2022.

Φωτό: GasLog

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.