Γερμανία: στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Γερμανία: στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

198
Γερμανία: στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Σύμφωνα με μελέτη του γερμανικού Ινστιτούτου Ερευνών, Fraunhofer ISE, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας συμμετείχαν στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά παραπάνω από 40% το 2018 για πρώτη φορά.

Μεταξύ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τα φωτοβολταϊκά παρουσίασαν την μεγαλύτερη αύξηση συμμετοχής στην παραγωγή ηλεκτρισμού καθώς το 2018 παρήχθησαν μέσω αυτών 45.7 TWh ηλεκτρικού ρεύματος. Πέραν των φωτοβολταϊκών, μέσω ανεμογεννητριών παρήχθησαν 111 TWh ηλεκτρικού ρεύματος το 2018, με την αιολική ενέργεια να ενισχύει έτσι την παρουσία της στο ενεργειακό μίγμα της Γερμανίας κατά 5,4%. Σε ό,τι αφορά την βιομάζα, η μελέτη του γερμανικού Ινστιτούτου καταδεικνύει ότι δεν παρουσίασε μεγάλες μεταβολές το 2018 και συμμετείχε στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά 3,35%. Στο παρακάτω διάγραμμα παρουσιάζεται το ποσοστό συμμετοχής των ανανεώσιμων και μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

untitled
Πηγή: Fraunhofer ISE/Bruno Burger

Να σημειωθεί τέλος ότι η Γερμανία εξετάζει ήδη σχέδιο για την μακροπρόθεσμη «εγκατάλειψη» του άνθρακα ως πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Πηγή: Fraunhofer ISE/Bruno Burger

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.