Ποιοι τύποι πλοίων θα αναδειχθούν «νικητές» το 2019;

Ποιοι τύποι πλοίων θα αναδειχθούν «νικητές» το 2019;

661
Ποιοι τύποι πλοίων θα αναδειχθούν «νικητές» το 2019;

Οι προοπτικές για την εξέλιξη των αξιών των πλοίων της ποντοπόρου ναυτιλίας φαντάζουν λαμπρές το 2019, ωστόσο ορισμένοι τύποι πλοίων αναμένεται να αποτελέσουν περισσότερο ελκυστική επένδυση έναντι άλλων τονίζει στην τελευταία της έρευνα η VesselsValue.

Η ερευνητική ομάδα της VesselsValue σημειώνει ότι το τελευταίο διάστημα τα containerships έχουν κυριαρχήσει μεταξύ των προτιμήσεων των αγοραστών, ενώ σε ό,τι αφορά το διάστημα μεταξύ α’ τριμήνου 2019 και α’ τριμήνου 2020, τα containerships τύπου Panamax και ηλικίας 10 ετών αποτελούν την πιο συμφέρουσα επιλογή με βάση τις εκτιμήσεις για την μελλοντική τους αξία.

Αναφορικά με τα πλοία μεταφοράς LPG, τονίζεται ότι τα κέρδη των VLGCs το γ’ τρίμηνο του 2018 οδηγήθηκαν από αυξημένη ζήτηση για LPG εκτός ΗΠΑ, ενώ η ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στη συγκεκριμένη αγορά έχει βελτιωθεί αισθητά. Παράλληλα οι υψηλές εισαγωγές LPG από Ευρώπη και Ινδία προσέφεραν στήριξη στα πλοία τύπου Medium Gas Carriers (MGCs) και Handysizes.

Τέλος τα πλοία τύπου MGC μεταφορικής ικανότητας 35.000 κυβικών μέτρων και ηλικίας 15 ετών μπορούν να αποτελέσουν μια άκρως συμφέρουσα επένδυση κατά την VesselsValue καθώς η τελευταία εκτιμά ότι η αξία τους είναι δυνατό να αυξηθεί κατά σχεδόν 50% τον επόμενο χρόνο.

VesselsValue

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.