Η Nordic Tankers στα χέρια της MOL Chemical Tankers

Η Nordic Tankers στα χέρια της MOL Chemical Tankers

142
Η Nordic Tankers στα χέρια της MOL Chemical Tankers

Η MOL Chemical Tankers (MOLCT) με έδρα στην Σιγκαπούρη και η δανέζικη Nordic Tankers ανακοίνωσαν ότι η Triton, ο μοναδικός μέτοχος της Nordic Tankers, προχώρησε στην πώληση του 100% των μετοχών της Nordic Tankers στην MOLCT.

Με την απόκτηση εκ μέρους της MOLCT του 100% των μετοχών της Nordic Tankers από την Triton, η Nordic Tankers πρόκειται να μετονομαστεί σε «MOL Nordic Tankers A/S».

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς των μετοχών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

H MOLCT διαχειρίζεται σήμερα 56 πλοία μεταφοράς χημικών φορτίων, χωρητικότητας από 19.000 μετρικούς τόνους έως και 37.000 μετρικούς τόνούς και έξι μικρότερης χωρητικότητας (8.000- 12.000 μετρικών τόνων).

Η Nordic Tankers διαχειρίζεται έναν στόλο από 19 chemical tankers τα οποία πραγματοποιούν πλόες κυρίως στον Ατλαντικό και στην Λατινική Αμερική.

Με την απόκτηση της Nordic Tankers από την MOLCT εκτιμάται ότι θα δημιουργηθεί ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο διαχειριστές πλοίων μεταφοράς χημικών φορτίων.

Φωτό: Nordic Tankers

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.