Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη ναυτιλιακή βιομηχανία

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη ναυτιλιακή βιομηχανία

148
Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη ναυτιλιακή βιομηχανία

Η σιγκαπουριανή ναυτιλιακή εταιρεία Masterbulk έχει εγκαταστήσει τη συστοιχία ηλεκτρικών στηλών UltraBattery (UB) στο φορτηγό πλοίο MV Panamana.

Η εν λόγω συστοιχία, η οποία κατασκευάζεται από τη Furukawa Battery Company, πρόκειται να αποτελέσει μέρος της λύσης Aquarius Marine Solar Power που έχει αναπτύξει η εταιρεία τεχνολογίας Eco Marine Power και την οποία θα αξιολογήσουν από κοινού οι εταιρείες Masterbulk και Zeaborn Ship Management (Singapore) Pte. Ltd.

Η συστοιχία μπαταριών UltraBattery αποτελείται από Valve Regulated Lead Acid (VRLA) μπαταρίες τύπου UB-50-12, οι οποίες είναι εγκεκριμένες από νηογνώμονα, καθώς και από ένα ειδικά σχεδιασμένο για θαλάσσιες εφαρμογές πλαίσιο μπαταριών, και εγκαταστάθηκαν από την τεχνική ομάδα του πλοίου, χρησιμοποιώντας μόνο απομακρυσμένη υποστήριξη. ‘Οπως αναφέρει η Eco Marine Power, οι μπαταρίες UB-50-12 VRLA είναι η ιδανική λύση για εφαρμογές αιολικής ενέργειας, ηλιακής ενέργειας και ευφυών δικτύων, ενώ έχουν χαρακτηριστεί ως μια ασφαλής και ανακυκλώσιμη λύση μακράς διάρκειας.

Τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη ναυτιλιακή βιομηχανία προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, καθώς οι πλοιοκτήτες προσπαθούν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα και να επιτύχουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τη ναυτιλία, σύμφωνα με τη δέσμευση του κλάδου να μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου προκειμένου να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή.

Φωτό: Masterbulk

Υπέρτιτλος: H Masterbulk δοκιμάζει τη χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στα πλοία της

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.