Στρατηγικής σημασίας κίνηση για την COSCO

Στρατηγικής σημασίας κίνηση για την COSCO

268
Στρατηγικής σημασίας κίνηση για την COSCO
Φωτό αρχείου/ ports.coscoshipping.com

Η COSCO Shipping Ports, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές λιμένων παγκοσμίως, προχώρησε στην εξαγορά του 4,34% (70.943.455 μετοχές) της επίσης διαχειρίστριας εταιρείας λιμένων Beibu Gulf Port έναντι $68 εκατ. μέσω της θυγατρικής της, China Shipping Terminal Development.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της COSCO Shipping Ports, ο κινεζικός κολοσσός επιδιώκει με την κίνηση αυτή να ενδυναμώσει την συνεργασία του με την Beibu Gulf Port καθώς ο Κόλπος του Τονκίνο (Βeibu Gulf), στον οποίο δραστηριοποιείται, αποτελεί ζωτικής σημασίας για την εφαρμογή του «Belt and Road Initiative» στην δυτική Κίνα. H COSCO προσβλέπει παράλληλα στην ενδυνάμωση της συνεργασίας της Κίνας με τις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας μέσω της συνεργασίας με την Beibu Gulf Port.

Τέλος να σημειωθεί ότι ήδη η COSCO Shipping Ports και η Beibu Gulf Port συνεργάζονται στενά για την διαχείριση του Qinzhou International Container Terminal.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.