Προς την πλήρη αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης

Προς την πλήρη αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης

126
Προς την πλήρη αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης
Φωτό αρχείου/ΑΠΕ ΜΠΕ/Χάρης Ιορδανίδης

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε ότι κατόπιν του προβλήματος που δημιουργήθηκε στην εξυπηρέτηση των επιβατών τις τελευταίες μέρες λόγω της βλάβης που παρουσιάστηκε στο πλοίο το οποίο εξυπηρετούσε την γραμμή Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη, προχώρησε γρήγορα σε συντονισμένες ενέργειες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Με εντολή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, άμεσα κατέφθασε στην Σαμοθράκη πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής το οποίο αποκατέστησε την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού και το οποίο παραμένει ακόμη στην περιοχή. Παράλληλα απέπλευσε πλοίο τύπου παντόφλας από την Καβάλα για την μεταφορά οχημάτων προς την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα, που είχαν παραμείνει αποκλεισμένα στο νησί.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου κινήθηκαν και οι ενέργειες για την αντικατάσταση του πλοίου, με άλλο, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα της σύνδεσης. Αφού τηρήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ελέγχου και διασφαλίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις ασφαλείας, από σήμερα δρομολογείται στην επιδοτούμενη γραμμή Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη το πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ, σε αντικατάσταση του πλοίου ΣΑΟΣ ΙΙ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.