«Πράσινο» δάνειο για την NYK

«Πράσινο» δάνειο για την NYK

146
«Πράσινο» δάνειο για την NYK
Φωτό αρχείου/Pixabay

Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία NYK ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε «πράσινο» δάνειο ύψους $18,04 εκατ. από την Taiyo Life Insurance Company προκειμένου να χρηματοδοτήσει την ναυπήγηση του πρώτου της chemical tanker το οποίο θα καταναλώνει μεθανόλη ως καύσιμο.

Το νέο chemical tanker της NYK θα είναι έτοιμο προς παράδοση το 2019, θα έχει μήκος 183 μ., πλάτος 32,2 μ. και χωρητικότητα 49.000 dwt. Είναι αξιοσημείωτο ότι μέσω της κατανάλωσης μεθανόλης από την κύρια μηχανή του πλοίου εκτιμάται ότι θα μειωθούν οι εκπομπές οξειδίων του θείου κατά 99% συγκριτικά με την καύση βαρέος πετρελαίου.

Το δάνειο που έλαβε η NYK από την Taiyo Life Insurance Company έχει διάρκεια δέκα ετών και αποτελεί ένα «πράσινο» δάνειο, όπως η NYK ανέφερε καθώς θα χρηματοδοτήσει ένα φιλικό προς το περιβάλλον πλοίο.

Το παραπάνω δάνειο αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα μιας πιο «πράσινης» κουλτούρας που προωθεί η NYK.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της «Staying Ahead 2022 with Digitalization and Green» η εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη άνοιξη την έκδοση «πράσινων» ομολόγων, πενταετούς διάρκειας, στην εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας με στόχο την προσέλκυση κεφαλαίων για την χρηματοδότηση έργων φιλικών προς το περιβάλλον (πλοίων κατανάλωσης LNG ως καύσιμο, πλοίων ανεφοδιασμού με LNG, εγκατάσταση συστημάτων scrubbers αλλά και συστημάτων διαχείρισης θαλάσσιου έρματος στα πλοία).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.