Το Βασίλειο της Νορβηγίας τιμά τον Ι. Σαραντίτη

Το Βασίλειο της Νορβηγίας τιμά τον Ι. Σαραντίτη

645
Το Βασίλειο της Νορβηγίας τιμά τον Ι. Σαραντίτη
(Α-Δ): Ο Πρέσβης της Νορβηγίας κ. Jørn Eugene Gjelstad με τον κ. Ιωάννη Σαραντίτη.

Σε μια λαμπρή τελετή στην οικία του ναυτιλιακού δικηγόρου κ. Γιάννη Σαραντίτη ο πρέσβης του Βασιλείου της Νορβηγίας στην Ελλάδα κ. Jørn Eugene Gjelstad παρασημοφόρησε τον κ. Σαραντίτη για την πολύτιμη και μακροχρόνια υποστήριξή του ως επίτιμος πρόξενος της Νορβηγίας στον Πειραιά.

Παρουσία του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη,  του τ. αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της Νέας Δημοκρατίας κ. Ι. Μ. Βαρβιτσιώτη, του τ. υπουργού ναυτιλίας και βουλευτού κ. Μ. Ι. Βαρβιτσιώτη, του πρέσβη του Βασιλείου της Δανίας στην Ελλάδα κ. Klavs A. Holm, εκπροσώπων της ναυτιλιακής, επιχειρηματικής και πνευματικής κοινότητας των Αθηνών ο κ. Σαραντίτης παρέλαβε το βασιλικό παράσημο με ταπεινότητα, τιμώντας την ελληνική ναυτιλία και της μακρόχρονα σημαντικές διπλωματικές και ναυτιλιακές σχέσεις των δύο ιστορικών θαλασσινών εθνών της Ευρώπης. Εκπροσωπώντας την Αυτού Μεγαλειότητα του Βασιλέα Harald της Νορβηγίας, ο Νορβηγός Πρέσβης κ. Jørn Gjelstad απένειμε το Βασιλικό Νορβηγικό Παράσημο Εξαίρετων Υπηρεσιών του Ιππότη Πρώτης Κλάσεως στον Επίτιμο Πρόξενο του Βασιλείου της Νορβηγίας στον Πειραιά, κ. Ιωάννη Σαραντίτη.

PAN_0125
(Α-Δ): O Πρέσβης της Νορβηγίας κ. Jørn Eugene Gjelstad, η σύζυγος του κ. Ι. Σαραντίτη, Μαλβίνα, ο Επίτιμος Πρόξενος του Βασιλείου της Νορβηγίας στον Πειραιά κ. Ιωάννης Σαραντίτης και ο Πρέσβης της Δανίας κ. Klavs A. Holm.

Ο πρέσβης της Νορβηγίας μίλησε με γνώση και θαυμασμό για το σύγχρονο ελληνικό ναυτιλιακό θαύμα και αναφέρθηκε στην πρωτοπορία και την παγκόσμια αναγνώριση της Ναυτιλίας των Ελλήνων. Παρασημοφορώντας τον κ. Σαραντίτη δήλωσε ότι «είναι τιμή να απονέμουμε το Νορβηγικό Παράσημο Εξαίρετων Υπηρεσιών Τάγματος της Αξίας του Βασιλιά Χαράλντ στον αξιότιμο Πρόξενο του Πειραιά, Γιάννη Σαραντίτη, μαζί με έναν ωκεανό φίλων και συνεργατών». Ο κ. Σαραντίτης εμφανώς συγκινημένος από τη μεγάλη τιμή που του απένειμε ο Νορβηγικός Θρόνος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το Βασιλικό Νορβηγικό Παράσημο Εξαίρετων Υπηρεσιών το αποδέχομαι με ταπεινοφροσύνη, εκτίμηση και σεβασμό προς το Βασίλειο της Νορβηγίας και το λαό της. Είναι αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες και Νορβηγούς που συνέβαλαν τόσο πολύ σε αυτή τη βαθιά, ειλικρινή και μακροχρόνια φιλία μεταξύ των δύο χωρών. Έχω το προνόμιο να υπηρετώ ως Πρόξενος από το 2009. Όλα αυτά τα χρόνια έχω βιώσει τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών μας που μοιράζονται τον ίδιο σεβασμό προς τις παραδόσεις και τον πολιτισμό. Η Ελλάδα και η Νορβηγία έχουν πολλά κοινά. Έχουν στενούς επιχειρηματικούς δεσμούς. Μοιράζονται την ίδια αγάπη για τη θάλασσα. Είναι δύο μεγάλα ναυτιλιακά έθνη και έχουν αναπτύξει δύο από τους μεγαλύτερους στόλους στον κόσμο…

Η ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα οφείλει μερικές από τις επιτυχίες του στο λαό της Νορβηγίας. Εκτιμάται ότι περίπου 400.000 πολίτες της Νορβηγίας, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του πληθυσμού, επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο. Οι περισσότεροι από αυτούς ταξιδεύουν μέσω του λιμανιού του Πειραιά. Παράλληλα αξίζει να επισημανθεί ότι ορισμένες εταιρείες της Νορβηγίας είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα ενώ συνεπακόλουθα μια κοινότητα Νορβηγών έχουν ενσωματωθεί με επιτυχία στην τοπική κοινωνία και συμβάλλουν στην οικονομία της χώρας μας».

Ο κ. Σαραντίτης κλείνοντας την ολιγόλεπτη ομιλία του ευχαρίστησε τη σύζυγο και τα τέκνα τους για τη στήριξη και την αγάπη με την οποία τον περιβάλλουν.

O κ. Γιάννης Σαραντίτης είναι δικηγόρος Πειραιά και επικεφαλής του δικηγορικού γραφείου Σαραντίτη. Το 2004 ίδρυσε την W  MARINE Inc., εταιρεία που σήμερα διαχειρίζεται 9 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, ενώ το 2005 ίδρυσε την W REAL ESTATE, εταιρεία εκμετάλλευσης και διαχείρισης ακινήτων σε όλη την Ελλάδα.

Φωτό: Panoulis Photography

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.