Παγκόσμιος ηγέτης οι Κινέζοι αερομεταφορείς;

Παγκόσμιος ηγέτης οι Κινέζοι αερομεταφορείς;

149
Παγκόσμιος ηγέτης οι Κινέζοι αερομεταφορείς;

H Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας ανακοίνωσε ένα στρατηγικό σχέδιο, προκειμένου μέχρι το 2050 οι εσωτερικές και διεθνείς αερομεταφορές να είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhuanet, από το 2021 έως το 2035 η Κίνα έχει θέσει ως στόχο να διαθέτει τις πιο ανταγωνιστικές αεροπορικές εταιρείες, σημαντικούς κόμβους αεροπορικών μεταφορών αλλά και να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών της χώρας.

Στόχος μέχρι το 2050 αποτελεί η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της πρωτοπορίας των κινέζικων αερομεταφορών ούτως ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για ποιοτικές, ασφαλείς και γρήγορες εναέριες μεταφορές.

Σήμερα στην Κίνα υπολογίζεται ότι υπάρχουν 60 αεροπορικές εταιρείες με 3.549 αεροσκάφη. Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο αερολιμένα παγκοσμίως σε όρους διακίνησης επιβατών, ενώ το Διεθνές Αεροδρόμιο Πουντόνγκ στη Σαγκάη αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο του κόσμου αναφορικά με την διακίνηση φορτίων.

Λόγω της έκτασης της Κίνας και της δυσκολίας σχεδιασμού οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων οι αερομεταφορές αποτελούν τον πιο γρήγορο τρόπο για τις επιβατικές κυρίως μεταφορές.

Το περασμένο έτος εκτιμάται ότι οι Κινέζοι αερομεταφορείς συνέβαλαν πάνω από 25% στην ανάπτυξη της παγκόσμιας αεροπορικής αγοράς.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.