To Ρότερνταμ μοχλός ανάπτυξης για την ολλανδική οικονομία

To Ρότερνταμ μοχλός ανάπτυξης για την ολλανδική οικονομία

321
To Ρότερνταμ μοχλός ανάπτυξης για την ολλανδική οικονομία

Η συμβολή του λιμανιού του Ρότερνταμ στο ΑΕΠ της ολλανδικής οικονομίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από το Πανεπίστημιο Εράσμους στο Ρότερνταμ.

Σήμερα εκτιμάται ότι το λιμάνι του Ρότερνταμ ενισχύει την οικονομία της Ολλανδίας κατά €45,6 δις, προσφέροντας χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τομέα των μεταφορών και των logistics, καθώς αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κόμβους για το δια θαλάσσης παγκόσμιο εμπόριο.

Από την έρευνα του Πανεπιστημίου Εράσμους προκύπτει επιπλέον ότι το συγκεκριμένο λιμάνι έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στο μέλλον, αναφορικά με τις υποδομές του, την ψηφιοποίηση και την ενεργειακή μετάβαση σε «καθαρότερες» πηγές.

Ο κ. Allard Castelein, CEO της Λιμενικής Αρχής του Ρότερνταμ, επεσήμανε ότι το εν λόγω λιμάνι μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω στο μέλλον, λογω των αναπτυξιακών του δυνατοτήτων, την βιωσιμότητα και την ψηφιοποίηση της ολλανδικής οικονομίας.

Φωτό: portofrotterdam.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.