Προς την ανάδειξη κόμβου υπηρεσιών bunkering στο Ομάν

Προς την ανάδειξη κόμβου υπηρεσιών bunkering στο Ομάν

67
Προς την ανάδειξη κόμβου υπηρεσιών bunkering στο Ομάν

Η Shell Oman Marketing Company (SOM) υπέγραψε συμφωνία με το λιμάνι του Duqm στο Ομάν (PDC) προκειμένου να αναπτυχθούν δραστηριότητες ανεφοδιασμού των πλοίων με καύσιμα.

Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ του Δρος Mohammed Mahmood Al Balushu, CEO της SOM με τον CEO της PDC κ. Reggy Vermeulen. Η συγκεκριμένη συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού στο λιμένα του Duqm, ο οποίος θα παρέχει σε πλοία καύσιμα και λιπαντικά διαφόρων τύπων.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της SOM, η στρατηγική θέση που διαδραματίζει για τη liner ναυτιλία ο λιμένας του Duqm μπορεί να μετεξελιχθεί στο μέλλον σε σημαντικό περιφερειακό κόμβο υπηρεσιών bunkering, ο οποίος θα προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις και θα ενισχύσει την οικονομία και την ανταγωνιστικότητα του Σουλτανάτου του Ομάν.

Η λιμενική αρχή του Duqm στο Ομάν έχει θέσει ως στόχο το λιμάνι να αποτελέσει σημαντικό κόμβο για την εξυπηρέτηση containerships, RO-RΟs, αλλά και πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρών και υγρών φορτίων.

Φωτό: Shell

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.