Το ΥΦΑ ως ναυτιλιακό καύσιμο και οι προοπτικές ανάπτυξης στη Δ. Ελλάδα

Το ΥΦΑ ως ναυτιλιακό καύσιμο και οι προοπτικές ανάπτυξης στη Δ. Ελλάδα

111
Το ΥΦΑ ως ναυτιλιακό καύσιμο και οι προοπτικές ανάπτυξης στη Δ. Ελλάδα
Εικόνα από το χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες, Poseidon Med II, 12/12/2018.

Στις 12 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Poseidon Med II (PMII), ενημερωτική εκδήλωση στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε), η οποία απευθύνθηκε σε φορείς των Αρμοδίων Αρχών του Λιμένα καθώς επίσης και σε εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην πρόοδο των εργασιών των επιμέρους δράσεων του PMII και των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων με εστίαση τον λιμένα Ηγουμενίτσας. Έμφαση δόθηκε επίσης στις εν γένει προοπτικές ανάπτυξης του ΥΦΑ στη Δυτική Ελλάδα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κος Ανδρέας Νταής. Εν συνεχεία, οι εταίροι του PMII παρουσίασαν την εφοδιαστική αλυσίδα του Προγράμματος (Μαρία Φωτιάδου ΔΕΠΑ), την παρακολούθηση των αερίων ρύπων στο λιμένα της Ηγουμενίτσας (Αδάμης Μητσοτάκης, ΕΚΕΤΑ) και τη συμβολή των εγκαταστάσεων ΥΦΑ μικρής κλίμακας στη Ρεβυθούσα στον ανεφοδιασμό της Δυτικής Ελλάδας (Τατιάνα Ελευθεριάδου, ΔΕΣΦΑ).

Η χωροθέτηση των εγκαταστάσεων ΥΦΑ μικρής κλίμακας εντός του λιμένα (Xρήστος  Σολομωνίδης, Ρογκάν), αλλά και το κανονιστικό πλαίσιο για τον ανεφοδιασμό πλοίων με ΥΦΑ (Αναστασία Κουβερτάρη, Lloyd’s Register), ήταν μερικές από τις επιπλέον θεματικές που κάλυψαν οι εταίροι.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων  σχετικά με τις λειτουργίες του ανεφοδιασμού ΥΦΑ, τη διαθέσιμη τεχνολογία, τις δικλείδες ασφαλείας και τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές για τη σύνταξη των εγχειριδίων λιμένα για το μελλοντικό ανεφοδιασμό πλοίων με ΥΦΑ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.