Κοντά στην επίτευξη των στόχων τους τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Κοντά στην επίτευξη των στόχων τους τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

87
Κοντά στην επίτευξη των στόχων τους τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Η Hyundai Heavy Industries (ΗΗΙ) φαίνεται ότι έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τον στόχο παραγγελιών για νέα πλοία που είχε θέσει για το τρέχον έτος.

Σήμερα η αξία του βιβλίου παραγγελιών της HHI έχει αγγίξει τα $13,3 δις, ξεπερνώντας τον στόχο των $13,2 δις που είχε θέσει για το 2018 στις αρχές του τρέχοντος έτους το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο.

Την παρούσα περίοδο το βιβλίο παραγγελιών της HHI αποτελείται συνολικά από 153 πλοία, εκ των οποίων 56 δεξαμενόπλοια, 50 πλοία μεταφοράς containers, 25 πλοία μεταφοράς LNG, 15 πλοία μεταφοράς LPG, 4 bulk carriers κ.ά.

Η HHI αποτελεί τα μεγαλύτερα ναυπηγεία όχι μόνο της Ν. Κορέας αλλά και παγκοσμίως. Δύο άλλα μεγάλα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία, η Samsung Heavy Industries (SHI) και η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) προσπαθούν από πλευράς τους να πετύχουν τους δικούς τους ετήσιους στόχους.

H SHI έχει λάβει παραγγελίες συνολικής αξίας $5,5 δις, αντιπροσωπεύοντας τα 2/3 του στόχου της και η DSME έχει κατορθώσει να αγγίξει το 85% του στόχου της για το 2018 με παραγγελίες αξίας $7,3 δις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.