Η ζήτηση για ενέργεια φέρνει νέα projects εντός του τρέχοντος έτους

Η ζήτηση για ενέργεια φέρνει νέα projects εντός του τρέχοντος έτους

221
Η ζήτηση για ενέργεια φέρνει νέα projects εντός του τρέχοντος έτους

Ο αριθμός των νέων projects εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται να πενταπλασιαστεί το 2019 συγκριτικά με το 2015, ωστόσο οι συνολικές επενδύσεις δύσκολα θα καλύψουν την μελλοντικά αυξημένη ζήτηση για ενέργεια, αναφέρει στην τελευταία του έκθεση ο οίκος Wood Mackenzie.

Πιο συγκεκριμένα η Wood Mackenzie εκτιμά ότι το 2019 θα υλοποιηθούν 50 νέα projects πετρελαίου και φυσικού αερίου έναντι 40 το 2018 και 10 το 2015.

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου αναμένεται να αγγίξουν το 2019 τα $425 δις όταν το 2014 είχαν ανέλθει στα $770 δις πριν υποχωρήσουν στα $400 δις το 2016 και 2017.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μια μικρή μερίδα ενεργειακών κολοσσών μεταξύ των οποίων και οι αμερικανικοί Chevron και Exxon Mobil, έχουν διαμηνύσει ότι θα αυξήσουν τις δαπάνες τους για νέα projects κυρίως για την εκμετάλλευση σχιστολιθικών πεδίων. Ωστόσο σύμφωνα με τον Angus Rodger, αναλυτή της WoodMac, η πλειονότητα των εταιρειών του κλάδου θα επιχειρήσουν να διατηρήσουν σχετικά σταθερές τις δαπάνες τους προκειμένου να διανείμουν μερίσματα στους επενδυτές τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.