Ένα νέο έργο για την ενίσχυση της ασφάλειας στη χρήση του LNG...

Ένα νέο έργο για την ενίσχυση της ασφάλειας στη χρήση του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου

129
Ένα νέο έργο για την ενίσχυση της ασφάλειας στη χρήση του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου

Ο νηογνώμονας ABS υπέγραψε ένα μνημόνιο συμφωνίας (MoU) με το Κορεατικό Ινστιτούτο Εξοπλισμού Πλοίων (KOMERI) για τη δημιουργία μιας νέας εγκατάστασης η οποία θα λειτουργεί με σκοπό την βελτίωση της ασφάλειας στη χρήση του LNG ως καυσίμου. Στην εν λόγω εγκατάσταση, ο ABS και το ινστιτούτο KOMERI πρόκειται να συνεργαστούν στο πεδίο της έρευνας, επιτρέποντας στους πλοιοκτήτες να δοκιμάζουν με ασφάλεια συστήματα αερίου καυσίμου και συστήματα ανεφοδιασμού καυσίμου, σε πραγματικές συνθήκες φόρτωσης, πρωτού αυτά εγκατασταθούν πάνω σε πλοία.

Ο κ. Peter Fitzpatrick, ABS Vice President, Global Business Development, δήλωσε: “Ο ABS είναι υπερήφανος για τη συνεργασία του με το ινστιτούτο KOMERI πάνω στην ανάπτυξη αυτής της σημαντικής εγκατάστασης, η οποία θα βοηθήσει στην πραγματοποίηση ασφαλών και αποτελεσματικών δοκιμών νέων εξοπλισμών, και θα προωθήσει τελικώς την υιοθέτηση του LNG ως καυσίμου. Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα ακόμα παράδειγμα της δέσμευσής μας να προωθήσουμε την ασφάλεια και την εξέλιξη των νέων σχεδιασμών και εφαρμογών που αφορούν τη χρήση του LNG ως ναυτιλιακού καυσίμου”.

Η εγκατάσταση θα βρίσκεται στο Busan της Ν. Κορέας και θα επιτρέπει στις εταιρείες ναυπήγησης πλοίων να βελτιστοποιούν τις λειτουργίες των συστημάτων που εγκαθίστανται στα πλοία, ενώ θα παρέχει και δυνατότητες για έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

Φωτό: ww2.eagle.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.