Η πετρελαιοπαραγωγός Νιγηρία και οι «πράσινες» πηγές ενέργειας

Η πετρελαιοπαραγωγός Νιγηρία και οι «πράσινες» πηγές ενέργειας

142
Η πετρελαιοπαραγωγός Νιγηρία και οι «πράσινες» πηγές ενέργειας

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας στρέφεται προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς ο πληθυσμός της χώρας αυξάνεται ραγδαία και παρατηρούνται επομένως αυξημένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η Νιγηρία αποτελεί την πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής με 198 εκατ. κατοίκους, των οποίων οι ενεργειακές ανάγκες δεν δύναται να καλυφθούν εξ’ ολοκλήρου από τις παραδοσιακές πηγές ενέργειας, ενώ μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε αυτές. Η νιγηριανή κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο να δώσει πρόσβαση σε ηλεκτρισμό στο 75% του πληθυσμού της μέχρι το 2020 και στο 90% αυτού μέχρι το 2030.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του World Economic Forum, μέσα από την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα μπορέσουν να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες απομακρυσμένων αγροτικών περιοχών της Νιγηρίας, ενώ θα μειωθεί σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα μίας χώρας, η οποία αποτελεί μία από τις πιο ρυπογόνες του πλανήτη.

Τα τελευταία χρόνια η Νιγηρία έχει επενδύσει άνω των $20 δις σε ηλιακά πάνελ και στόχος αποτελεί μέχρι το 2030 το 30% της ενέργειας της χώρας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.