Πώς αντιδρά η Ευρώπη στις αθέμιτες πρακτικές της Νότιας Κορέας;

Πώς αντιδρά η Ευρώπη στις αθέμιτες πρακτικές της Νότιας Κορέας;

121
Πώς αντιδρά η Ευρώπη στις αθέμιτες πρακτικές της Νότιας Κορέας;

Πολύς λόγος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για τις αθέμιτες πρακτικές της Νότιας Κορέας αναφορικά με την κρατική χρηματοδότηση της ναυπηγοκατασκευαστικής της βιομηχανίας.

Με κοινή ανακοίνωση ECSA και Sea Europe χαιρετίζουν τις συνομιλίες ΕΕ- Νότιας Κορέας ,στο πλαίσιο της συμφωνία ελεύθερου εμπορίου των δύο, για το φλέγον αυτό θέμα. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση ECSA και Sea Europe επιδιώκουν ισότιμους όρους ανταγωνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ τάσσονται υπέρ των ανοικτών αγορών.

Να σημειωθεί ότι οι δύο φορείς και στο παρελθόν είχαν εκφράσει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τον αρνητικό αντίκτυπο των πρόσφατων μη βιώσιμων, άδικων και οικονομικά επισφαλών  πρακτικών που δημιουργούν στρεβλώσεις τόσο στο διεθνές εμπόριο όσο και στη ναυπηγική και ναυτιλιακή βιομηχανία.

Τέλος μέσω της ανακοίνωσης ECSA και Sea Europe εκφράζουν τον προβληματισμό τους για κάθε είδους παρέμβαση στις δυνάμεις της ελεύθερης αγοράς, ενώ υποστηρίζουν την ανάγκη οι κυβερνήσεις να σέβονται πλήρως και να τηρούν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.