Πώς προετοιμάζεται η liner ναυτιλία ενόψει 2050;

Πώς προετοιμάζεται η liner ναυτιλία ενόψει 2050;

195
Πώς προετοιμάζεται η liner ναυτιλία ενόψει 2050;

Η κορυφαία διαχειρίστρια εταιρεία πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, Maersk, στοχεύει στο να εκμηδενίσει τις εκπομπές CO2 έως το 2050 σε μια αγορά όπου τα πλοία βασίζονται εν πολλοίς στην καύση ορυκτών καυσίμων για την κίνησή τους.

Πιο συγκεκριμένα ο δανέζικος κολοσσός ανακοίνωσε την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου ότι θα ανανεώσει τον στόλο του με πλοία, τα οποία δεν θα καίνε άνθρακα και θα είναι εμπορικά βιώσιμα έως το 2030 χρησιμοποιώντας άλλες μορφές ενέργειας όπως βιοκαύσιμα, σε μια προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι δεδομένου ότι η ωφέλιμη ζωή ενός πλοίου είναι περίπου 20 χρόνια, η βιομηχανία θα πρέπει από τώρα να αναπτύξει νέους τύπους πλοίων προκειμένου αυτά να δύνανται να πλεύσουν στα διεθνή ύδατα το 2050.

Να σημειωθεί ότι ο ΙΜΟ τον Απρίλιο προχώρησε σε συμφωνία για την μείωση των εκπομπών ρύπων CO2 έως το 2050 (με μέτρο σύγκρισης τα επίπεδα του 2008), παρά το γεγονός ότι η ναυτιλία, μέσω της οποίας μεταφέρεται το 80% του παγκόσμιου εμπορίου είναι υπεύθυνη μόλις για το 2,2% των εκπομπών CO2.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.