Wärtsilä 14: Ενισχύεται το όραμα Smart Marine της Wärtsilä

Wärtsilä 14: Ενισχύεται το όραμα Smart Marine της Wärtsilä

191
Wärtsilä 14: Ενισχύεται το όραμα Smart Marine της Wärtsilä

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä ενισχύει τη θέση του ως παγκόσμιος ηγέτης στις ναυτιλιακές αγορές λανσάροντας τον πρώτο κινητήρα υψηλών στροφών με το εμπορικό σήμα της Wärtsilä.

Ο κινητήρας με την ονομασία Wärtsilä 14 παρουσιάστηκε στο International Workboat Show στην Νέα Ορλεάνη των Η.Π.Α. Πρόκειται για έναν κινητήρα υψηλών στροφών, σχεδιασμένο για να ικανοποιεί τις απαιτήσεις για περιορισμένο χώρο, βάρος και χαμηλότερο κόστος κεφαλαίου, ενώ παράλληλα καλύπτει τους ισχύοντες αλλά και τους μελλοντικούς παγκόσμιους κανονισμούς εκπομπών παρέχοντας στους πελάτες βελτιωμένη αποδοτικότητα, ασφάλεια και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Ο νέος κινητήρας ενισχύει το όραμα Smart Marine της Wärtsilä, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να προσφέρει στους πελάτες όλο και περισσότερες επιλογές για την κάλυψη συγκεκριμένων επιχειρησιακών αναγκών. Ο Wärtsilä 14 έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στις θαλάσσιες και στις υπεράκτιες αγορές, χρησιμεύοντας ως κύρια μηχανή αλλά και ως βοηθητική ηλεκτρογεννήτρια, ενώ είναι ιδανικός και για υβριδικές εγκαταστάσεις. Αυτός ο μικρός αλλά ισχυρός κινητήρας υψηλών στροφών είναι διαθέσιμος σε εκδόσεις των 12 και 16 κυλίνδρων, παρέχοντας 755-1340 KW ισχύος σε μηχανική πρόωση και 675-1155 KWe σε βοηθητικές και υβριδικές διατάξεις.

Φωτό: Wärtsilä

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.