Η Ocean Network Express αναδιπλώνεται

Η Ocean Network Express αναδιπλώνεται

112
Η Ocean Network Express αναδιπλώνεται

Οι υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν για κέρδη ύψους $110 εκατ. τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της ιαπωνικής συμμαχίας Ocean Network Express (ONE), έπεσαν στο κενό με τον CEO της συμμαχίας κ. Jeremy Nixon να απαριθμεί τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν την δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Η ONE, η οποία αποτελείται από τις εταιρείες NYK, K Line και MOL, εκτιμάται ότι θα καταγράψει ζημίες της τάξης των $600 εκατ. το πρώτο έτος λειτουργίας της. Προβλήματα που αφορούν την πρωτοεμφανιζόμενη περίοδο της εταιρείας, αφορούν, μεταξύ άλλων, την έλλειψη επαρκούς προσωπικού, την μη εξοικείωση του προσωπικού της συμμαχίας με τα πληροφοριακά της συστήματα, την μη επαρκή διαχείριση μεγάλου όγκου φορτίων κ.ά.

Τα παραπάνω οδήγησαν στην αποστροφή των εταιρειών προς την ιαπωνική συμμαχία, με αποτέλεσμα η απασχόληση των πλοίων της στις διαδρομές Ασίας- ΗΠΑ και Ασίας- Ευρώπης να φτάσει στο 70% από το αρχικό 90% και να επωφεληθούν κατ’ επέκταση οι ανταγωνίστριες εταιρείες, CMA CGM, COSCO και Hapag- Lloyd.

Ο κ. Nixon επεσήμανε ότι με το νέο έτος η συμμαχία σχεδιάζει μία νέα στρατηγική για την οικονομική της ανάκαμψη, η οποία περιλαμβάνει βελτιστοποίηση της οργάνωσής της, των παρεχόμενων υπηρεσιών της και του χαρτοφυλακίου των φορτίων που μεταφέρει.

Φωτό: ONE

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.