Σε τεντωμένο σκοινί η αγορά bunkering της Σιγκαπούρης

Σε τεντωμένο σκοινί η αγορά bunkering της Σιγκαπούρης

407
Σε τεντωμένο σκοινί η αγορά bunkering της Σιγκαπούρης

Η Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης σκοπεύει να απαγορεύσει σε πλοία που διαθέτουν scrubbers ανοιχτού τύπου να αποβάλλουν θαλάσσιο έρμα στα λιμάνια της χώρας. Η συγκεκριμένη απαγόρευση αναμένεται να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2020, προκειμένου να ανταποκριθεί η Αρχή στους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Ο CEO της Ναυτιλιακής και Λιμενικής Αρχής της Σιγκαπούρης, κ. Andrew Tan, ανέφερε ότι τα πλοία που προσεγγίζουν σε λιμένες της χώρας θα πρέπει να έχουν τοποθετήσει scrubbers κλειστού τύπου, ενώ σε περίπτωση που διαθέτουν ανοιχτού τύπου scrubbers τότε θα είναι αναγκαίο να χρησιμοποιούν συμβατά ναυτιλιακά καύσιμα.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, η συγκεκριμένη απόφαση από τη Ναυτιλιακή και Λιμενική Αρχή της Σιγκαπούρης ενδεχομένως να «κοστίσει» στην αγορά bunkering της χώρας, η οποία αποτελεί σημαντικό κόμβο υπηρεσιών ανεφοδιασμού των πλοίων με καύσιμα, καθώς μεγάλος αριθμός των πλοίων που ανεφοδιάζονται εκεί επιλέγουν scrubbers ανοιχτού τύπου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.