Αύξηση στην διακίνηση πετρελαϊκών φορτίων στον Κόλπο του Μεξικού

Αύξηση στην διακίνηση πετρελαϊκών φορτίων στον Κόλπο του Μεξικού

106
Αύξηση στην διακίνηση πετρελαϊκών φορτίων στον Κόλπο του Μεξικού

Ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια εξαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ, ο λιμένας του Corpus Christi, ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε επιπρόσθετη χρηματοδότηση ύψους $59 εκατ.  για την πραγματοποίηση του «Corpus Christi Ship Channel Improvement Project (CIP)». Ο συνολικός προϋπολογισμός του CIP ανέρχεται σε $360 εκατ. περίπου, με τα $230 εκατ. να έχουν δοθεί από αμερικανικούς κρατικούς φορείς και τα υπόλοιπα κονδύλια να έχουν προέλθει από τις αρχές του λιμένα του Corpus Christi.

Μέσα από τις εργασίες διεύρυνσης και εκβάθυνσης του Corpus Christi Ship Channel εκτιμάται ότι θα αυξηθούν οι εξαγωγές πετρελαίου από τον αμερικανικό λιμένα κατά 3 εκατ. βαρέλια πετρελαίου/ημέρα, εξυπηρετώντας από την μία πλευρά την αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ και εδραιώνοντας την ηγετική θέση της χώρας στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά και από την άλλη ικανοποιώντας την ζήτηση για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών.

Ο λιμένας του Corpus Christi, ο οποίος βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του Κόλπου του Μεξικού, αποτελεί μία μεγάλη πύλη εισαγωγών και εξαγωγών για τις ΗΠΑ, ενώ συνδέεται με ένα ισχυρό δίκτυο διατροπικών μεταφορών, εξυπηρετώντας άμεσα τις ανάγκες της ενδοχώρας.

Φωτό: portofcc.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.