Ανακατατάξεις στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ιονίων Νήσων

Ανακατατάξεις στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ιονίων Νήσων

282
Ανακατατάξεις στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ιονίων Νήσων

H Newsphone ανακοίνωσε την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου ότι η υπό θυγατρική της εταιρεία Levante Ferries V Ν.Ε προχώρησε στην υπογραφή προσυμφώνου αγοράς πλοίου με την Kefalonian Lines. Η μεταβίβαση του πλοίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Η συνολική επένδυση για την αγορά και μετασκευή του πλοίου εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Newsphone. Η εισηγμένη εταιρεία συμμετέχει στην Levante Ferries V Ν.Ε με ποσοστό 99,9%.

Η χρηματοδότηση θα γίνει με ίδια κεφάλαια της Levante Ferries V Ν.Ε. ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τραπεζικό δανεισμό 4 εκατομμυρίων ευρώ και το υπολειπόμενο ποσό θα προέλθει από τις λειτουργικές ταμειακές ροές της εταιρείας σε διάρκεια περίπου 3 ετών.

Το πλοίο σχεδιάζεται ότι θα δρομολογηθεί την περίοδο του Πάσχα του 2019 στις γραμμές Κυλλήνη Ζακύνθου – Κυλλήνη Πόρου Κεφαλλονιάς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.