Η πρώτη ship-to-ship μεταφορά LNG στην Νορβηγία

Η πρώτη ship-to-ship μεταφορά LNG στην Νορβηγία

334
Η πρώτη ship-to-ship μεταφορά LNG στην Νορβηγία

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η πρώτη ship-to-ship μεταφορά LNG στην Νορβηγία, κοντά στο λιμάνι Honningsvag, από το ενεργειακό έργο Yamal LNG. Το Arc7 «Vladimir Rusanov», κατηγορίας ice- class, ολοκλήρωσε επιτυχώς τη μεταφόρτωση LNG από την εγκατάσταση του Yamal LNG στην Sabetta προς το δεξαμενόπλοιο «Pskov».

Στη συνέχεια το φορτίο LNG είχε ως προορισμό την βόρεια και δυτική ευρωπαϊκή αγορά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Novatek.

Το Yamal LNG project αποτελεί κοινοπραξία της Novatek (50,1%), της γαλλικής Total (20%), της China National Petroleum Corporation (20%) και του κινεζικού Silk Road Fund.

Pskov STS 04

Εκπρόσωπος της Novatek επεσήμανε ότι αποτελεί ορόσημο η πρώτη ship-to-ship μεταφορά LNG για την εταιρεία, καθώς εκτιμάται ότι βελτιστοποιεί τα κόστη μεταφορών μειώνοντας την απόσταση του ταξιδιού των Arc7 ice-class tankers, ενώ διασφαλίζει την έγκαιρη εκφόρτωση LNG από το ενεργειακό έργο Yamal.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η εμπειρία από τις μεταφορές τύπου ship-to-ship θα βοηθήσει σημαντικά σε μεγάλα έργα μεταφορτώσεως LNG που επιθυμεί να αναλάβει η Novatek στις περιοχές Kamchatka και Murmansk, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο αποδοτικές εφοδιαστικές αλυσίδες στα ενεργειακά της έργα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.