Η Γαλλία περιορίζει την εισαγωγή σε αγροτικά προϊόντα

Η Γαλλία περιορίζει την εισαγωγή σε αγροτικά προϊόντα

122
Η Γαλλία περιορίζει την εισαγωγή σε αγροτικά προϊόντα

Η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει να περιορίσει τις εισαγωγές φοινικέλαιου, σόγιας και άλλων αγροτικών προϊόντων σε μία προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της αποψίλωσης, καθώς θεωρεί ότι τα παραπάνω εμπορεύματα συμβάλλουν σημαντικά στο μεγάλο πρόβλημα της εξαφάνισης των δέντρων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του World Economic Forum, το φοινικέλαιο αποτελεί ένα «αμφιλεγόμενο» εμπόρευμα, καθώς η καλλιέργεια ελαιοφοινίκων ωθεί σε εκκαθάριση δασών με σημαντικές επιπτώσεις στην χλωρίδα και στην πανίδα. Η πλειονότητα των παγκόσμιων εξαγωγών φοινικέλαιου προέρχεται από την Μαλαισία και την Ινδονησία, όπου οι αποψιλώσεις απειλούν την ζωή των ουρακοτάγκων.

Από το 1990 έως το 2015 εκτιμάται ότι έχουν χαθεί 129 εκατ. εκτάρια δάσους, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αύξηση κατά 11% τις εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου, καθώς και σε αρνητικές επιπτώσεις στην διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Όπως αναφέρει το World Economic Forum τα ευρωπαϊκά κράτη φέρουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης, καθώς το 1/3 των αποψιλώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο οφείλεται στην κατανάλωση αγροτικών προϊόντων από χώρες- μέλη της Ε.Ε.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.