Τα δορυφορικά συστήματα στην υπηρεσία της ναυτιλίας

Τα δορυφορικά συστήματα στην υπηρεσία της ναυτιλίας

243
Τα δορυφορικά συστήματα στην υπηρεσία της ναυτιλίας

H GSA (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Παγκόσμιας Πλοήγησης Δορυφορικών Συστημάτων) σε συνεργασία με τη Γαλλική Διαστημική Υπηρεσία (CNES) και το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας διοργανώνει εκδήλωση ναυτιλιακού ενδιαφέροντος στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Διαστήματος στη Μασσαλία από τις 3- 6 Δεκεμβρίου. Η συγκεκριμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου 2018.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει την επίδειξη διάσωσης ενός βυθιζόμενου- φλεγόμενου αλιευτικού σε πραγματικό χρόνο από το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό με την χρήση δορυφορικών υπηρεσιών και προγραμμάτων της Ε.Ε. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διάσωση από πολύ κοντινή απόσταση αφού θα έχουν επιβιβαστεί στο γαλλικό ρυμουλκό Abeille Flandre το οποίο θα τους μεταφέρει στον τόπο της επίδειξης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι το ευρύ κοινό να έρθει σε επαφή με τα ευρωπαϊκά δορυφορικά προγράμματα της Ε.Ε., Galileo, Copernicus και Egnos, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την διάσωση ανθρωπίνων ζωών.

Ορισμένοι από τους βασικούς ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο αντιπρόεδρος του γαλλικού ναυτιλιακού κολοσσού CMA-CGM, καθώς και η κ. Elżbieta Bieńkowska, Επίτροπος της Ε.Ε. στον τομέα της Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την εκδήλωση: https://www.euspaceweek.eu/press-programme

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.