Ευημερία για τις ενδοποτάμιες μεταφορές της Ευρώπης

Ευημερία για τις ενδοποτάμιες μεταφορές της Ευρώπης

167
Ευημερία για τις ενδοποτάμιες μεταφορές της Ευρώπης

Οι διελεύσεις πλοίων από τις εσωτερικές πλωτές οδούς της Ευρώπης αναμένεται να καταγράψουν σημαντική αύξηση μέχρι το 2024, σύμφωνα με έρευνα της Global Market Insights, Inc.

Πάνω από 37.000 χλμ. εσωτερικών πλωτών οδών στην Ευρώπη εκτιμάται ότι συνδέουν χιλιάδες πόλεις και βιομηχανικές περιοχές ειδικά στο δυτικό τμήμα της Γηραιάς ηπείρου, ενώ για την ανάπτυξη των διελεύσεων από τις εσωτερικές πλωτές οδούς σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η σύνδεσή τους με τους θαλάσσιους λιμένες, οι δυνατότητες που έχουν για διαμετακομιστικό εμπόριο κ.ά.

Οι αυξανόμενες εμπορευματικές και επιβατικές μεταφορές μέσω των εσωτερικών πλωτών οδών αλλά και ο εκσυγχρονισμός των πλοίων εκείνων που εκτελούν τα συγκεκριμένα δρομολόγια αποτελούν τις κινητήριες δυνάμεις για την ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς.

Η Ολλανδία και η Γαλλία αποτελούν δύο κύριες ευρωπαϊκές χώρες όπου οι διελεύσεις πλοίων μέσω εσωτερικών πλωτών οδών γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθηση τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.