Άνθρακας- φυσικό αέριο…σημειώσατε 2 στην «ενεργειακή επικράτηση»

Άνθρακας- φυσικό αέριο…σημειώσατε 2 στην «ενεργειακή επικράτηση»

110
Άνθρακας- φυσικό αέριο…σημειώσατε 2 στην «ενεργειακή επικράτηση»

Το φυσικό αέριο αναμένεται να αποτελέσει τη δεύτερη σημαντικότερη πηγή ενέργειας, μετά το πετρέλαιο, έως το 2030 ξεπερνώντας τον άνθρακα, ανέφερε το International Energy Agency (ΙΕΑ), την Τρίτη 13 Νοεμβρίου.

Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει απόρροια των προσπαθειών για ένα καθαρότερο περιβάλλον και κατά συνέπεια της αύξησης της χρήσης LNG. Παράλληλα στην έκθεση της ΙΕΑ, World Energy Outlook 2018 τονίζεται ότι η ζήτηση για ενέργεια θα αυξηθεί κατά παραπάνω από 25% μεταξύ 2017 και 2040 με την Κίνα να εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο εισαγωγέα φυσικού αερίου έως το 2040.

Από την άλλη, οι αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας θα οδηγήσουν την αύξηση της ζήτησης για φυσικό αέριο κατά 50%, ενώ το μερίδιο τους στις παγκόσμιες εισαγωγές LNG θα διπλασιαστεί στο 60% έως το 2040.

Τέλος σε ό,τι αφορά την παγκόσμια παραγωγή φυσικού αερίου, οι ΗΠΑ προβλέπεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο καθώς έως το 2025 θα συμμετάσχουν κατά 40% στην αύξηση της παραγωγής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.