Προ των πυλών το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της Carnival

Προ των πυλών το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της Carnival

511
Προ των πυλών το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο της Carnival

Η Carnival Cruise Line ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών ναυπήγησης ενός νέου κρουαζιερόπλοιου μελλοντικής γενιάς, το οποίο θα πραγματοποιεί κρουαζιέρες στις ΗΠΑ. Το πλοίο κατηγορίας XL και χωρητικότητας 180.000 τόνων, θα καταναλώνει ως καύσιμο LNG, αποτελώντας το πρώτο πλοίο του είδους του που θα απασχολείται στη Β. Αμερική.

Το κρουαζιερόπλοιο θα ναυπηγηθεί από τα ναυπηγεία Meyer Turku στη Φινλανδία και θα αποτελέσει το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα κρουαζιερόπλοιο της Carnival, το οποίο θα παραδοθεί στην εταιρεία εντός του 2020.
Ένα δεύτερο κρουαζιερόπλοιο κατηγορίας XL, εκτιμάται ότι θα παραδοθεί το 2022 στην εταιρεία, χρονιά που θα συμπληρώνει τα 50 έτη λειτουργίας της.

Ο κ. Jan Meyer, CEO των ναυπηγείων Meyer Turku, εξέφρασε την ικανοποίησή του αναφορικά με τη συμμετοχή των ναυπηγείων στην κατασκευή ενός πρωτοποριακού κρουαζιερόπλοιου, το οποίο θα ανταποκρίνεται στους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Φωτό: Carnival

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.