Βύθιση ύποπτου πλοίου στην Κρήτη

Βύθιση ύποπτου πλοίου στην Κρήτη

999
Βύθιση ύποπτου πλοίου στην Κρήτη
Φωτό Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, εντοπίσθηκε από Πλοία Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ύποπτο για διενέργεια παράνομων δραστηριοτήτων σκάφος, ονόματι “Malpas”, άνευ σημαίας, μήκους 40 περίπου μέτρων, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Στην περιοχή επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και για το λόγο αυτό δόθηκε εντολή στο εν λόγω πλοίο να πλεύσει στις πλησιέστερες ακτές της νήσου Κρήτης, προκειμένου να διενεργηθεί ο προβλεπόμενος έλεγχος.

Ωστόσο, ενώ το πλοίο έπλεε κανονικά, ξαφνικά παρουσίασε κλίση και σε σύντομο χρονικό διάστημα βυθίστηκε.

Το πλήρωμα, που αποτελείτο από πέντε υπηκόους Συρίας, κατά δήλωσή τους, έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν από στελέχη Π.Α.Θ. και Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Τα μέλη του πληρώματος του εν λόγω σκάφους είναι καλά στην υγεία τους και έχουν οδηγηθεί στην Ιεράπετρα.

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης συνελήφθησαν τα πέντε μέλη του πληρώματος για πρόκληση ναυαγίου με πρόθεση κατά συναυτουργία, κατά παράβαση των άρθρων 277 και 45 Π.Κ.

Φωτό Αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ΚΟΥΜΠΟΥΡΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.