Αυξημένα εσόδα για την Emirates παρά τις προκλήσεις στην αεροπορική βιομηχανία

Αυξημένα εσόδα για την Emirates παρά τις προκλήσεις στην αεροπορική βιομηχανία

48
Αυξημένα εσόδα για την Emirates παρά τις προκλήσεις στην αεροπορική βιομηχανία

Ό Όμιλος Emirates κατέγραψε 14,8 δις δολάρια για τους πρώτους έξι μήνες του οικονομικού έτους 2018-19, σημειώνοντας αύξηση κατά 10% σε σύγκριση με τα 13,5 δις δολάρια κατά την ίδια περίοδο την περσινή χρονιά.

Η κερδοφορία μειώθηκε κατά 53% σε σχέση με την αντίστοιχη περιόδο του προηγούμενου έτους, με τον όμιλο να αναφέρει καθαρά κέρδη ύψους 296 εκατ. δολαρίων για το οικονομικό έτος 2018- 2019.Τα έσοδα επηρεάστηκαν κυρίως από τη σημαντική αύξηση της τιμής του πετρελαίου κατά 37%, όπως επίσης και από τη αρνητική επίπτωση της ισοτιμίας νομισμάτων σε κάποιες αγορές.

Η ταμειακή θέση του Ομίλου στις 30 Σεπτεμβρίου 2018 ανερχόταν στα 5,9 δις δολάρια, σε σχέση με τα 6,9 δις δολάρια της 31η Μαρτίου 2018.

Η Αυτού Μεγαλειότης Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Emirates Airline και του Ομίλου Emirates, δήλωσε σχετικά: «Η Emirates και η dnata μεγάλωσαν σταθερά το πρώτο εξάμηνο του 2018-2019. Η ζήτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας υψηλής ποιότητας παρέμεινε υγιής, έχοντας προσελκύσει παλιούς και νέους πελάτες στις δραστηριότητές μας, κάτι το οποίο φαίνεται στα αποτελέσματα των εσόδων μας. Παρ’ όλα αυτά, το υψηλό κόστος και οι υποτιμήσεις νομισμάτων σε αγορές όπως η Ινδία, η Βραζιλία, η Ανγκόλα και το Ιράν, μείωσαν τα κέρδη μας κατά 4,6 δις HAE».

«Διαχειριζόμαστε με προορατικό τρόπο τις αμέτρητες προκλήσεις της αεροπορικής και της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένης της άκαμπτης καθοδικής πίεσης στις αποδόσεις μας και τις αβέβαιες οικονομικές και πολιτικές καταστάσεις στην περιοχή αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου. Ασκούμε στενό έλεγχο στα προβλεπόμενα έξοδα και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να βελτιώνουμε την απόδοσή μας μέσω νέων τεχνολογιών και εταιρικών δραστηριοτήτων».

«Οι επόμενοι 6 μήνες θα είναι δύσκολοι, αλλά οι βάσεις του Ομίλου της Emirates είναι σταθερές. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σημειώσω ότι το σπίτι και ο κόμβος μας στο Ντουμπάι συνεχίζει να προσελκύει ταξιδιωτική ζήτηση, καθώς η αεροπορική εταιρεία σημείωσε 9% περισσότερους πελάτες να απολαμβάνουν το Ντουμπάι ως προορισμό κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018-19 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αναμένουμε αυτή η ζήτηση να παραμείνει υγιής καθώς δημιουργούνται  νέα αξιοθέατα και η πόλη ετοιμάζεται για το Dubai Expo 2020. Καθώς εξελισσόμαστε, παραμένουμε πάντα προσηλωμένοι στη διατήρηση των δραστηριοτήτων μας. Το πετυχαίνουμε αυτό παραμένοντας ευκίνητοι, εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που βλέπουμε και επενδύοντας στην εξυπηρέτηση των πελατών, με ακόμη υψηλότερης ποιότητας προϊόντα».

Φωτό: Emirates

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.