Η Ουκρανία στοχεύει σε εκσυγχρονισμό των λιμένων της

Η Ουκρανία στοχεύει σε εκσυγχρονισμό των λιμένων της

89
Η Ουκρανία στοχεύει σε εκσυγχρονισμό των λιμένων της

Η Ένωση Λιμένων της Ουκρανίας υπέγραψε συμφωνία με τις λιμένικες αρχές δύο αιγυπτιακών λιμένων, της Αλεξάνδρειας και της Νταμιέτα, για τη σύσταση μίας διμερούς ομάδας εργασίας αποτελούμενη από εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιρειών και λιμενικών φορέων. Στόχος αποτελεί ο εκσυγχρονισμός των λιμένων της Ουκρανίας και της Αιγύπτου μέσα από την ανάπτυξη τεχνολογιών πληροφορικής αλλά και από την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μελών της ομάδας εργασίας.

Ο λιμένας της Αλεξάνδρειας αποτελεί τον κυριότερο λιμένα της Αιγύπτου, από τον οποίο διακινούνται σε ετήσια βάση 15 εκατ. τόνοι φορτίου, δηλαδή το 80% του όγκου συνολικού εξωτερικού εμπορίου της Αιγύπτου.

Ο λιμένας της Νταμιέτα διαχειρίζεται κυρίως χύδην ξηρά φορτία, όπως σιτηρά, αλλά και εμπορευματοκιβώτια, ενώ υπάρχει στο λιμάνι και εργοστάσιο παραγωγής LPG.

Από μέρους της Ουκρανίας, όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, γίνονται προσπάθειες προκειμένου να εκσυγχρονιστούν και να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα λιμάνια της χώρας αλλά και να ενισχυθούν οι «συνδέσεις» με λιμάνια άλλων χωρών. Τον περασμένο Ιούλιο η Ένωση Λιμένων της Ουκρανίας υπέγραψε συμφωνία με την Qatar Ports Management Company προκειμένου να αυξηθούν οι εμπορικές ροές μεταξύ των ουκρανικών και των καταριανών λιμένων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.