Με το βλέμμα στην Κίνα τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri

Με το βλέμμα στην Κίνα τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri

115
Με το βλέμμα στην Κίνα τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri

Fincantieri, China State Shipbuilding Corporation (CSSC) και Carnival Corp. υπέγραψαν συμφωνία για τη ναυπήγηση δύο κρουαζιερόπλοιων τα οποία θα ενταχθούν στον στόλο της νεοϊδρυθείσας κοινοπραξίας CSSC Carnival Cruise Shipping Limited, με την προοπτική ναυπήγησης επιπλέον τεσσάρων πλοίων στο μέλλον.

Τα κρουαζιερόπλοια θα ναυπηγηθούν στην Κίνα προορισμένα να καλύψουν τις ανάγκες της εν λόγω αγοράς κρουαζιέρας και θα τεθούν υπό την διαχείριση της CSSC Carnival Cruise Shipping Limited, με έδρα στην Κίνα.

Η παράδοση του πρώτου κρουαζιερόπλοιου αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2023.

Ο CEO της Carnival Corp., κ. Arnold Donald, ανέφερε ότι η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Fincantieri, CSSC και Carnival Corp. αποτελεί ορόσημο για την περαιτέρω ανάπτυξη της κινεζικής αγοράς κρουαζιέρας, με την προοπτική να κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως σε λίγα χρόνια.

Την ίδια ώρα τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri στο πλαίσιο της παραπάνω συνεργασίας τους με την CSSC και την Carnival Corp. σχεδιάζουν να κατασκευάσουν έναν κόμβο παροχής ναυπηγικών υπηρεσιών στον τομέα της κρουαζιέρας στην πόλη Baoshan της κινεζικής επαρχίας Yunnan.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.