Προς κατασκευή ο πρώτος σταθμός shore-to-ship ανεφοδιασμού LNG στην Ευρώπη

Προς κατασκευή ο πρώτος σταθμός shore-to-ship ανεφοδιασμού LNG στην Ευρώπη

253
Προς κατασκευή ο πρώτος σταθμός shore-to-ship ανεφοδιασμού LNG στην Ευρώπη

Στον παραποτάμιο λιμένα της Κολωνίας αναμένεται να κατασκευαστεί ο πρώτος σταθμός shore-to-ship ανεφοδιασμού των πλοίων με LNG της Ευρώπης, ο οποίος εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμος προς λειτουργία εντός του δεύτερου τριμήνου του 2019.

Ο συγκεκριμένος σταθμός θα κατασκευαστεί, μετά από λήψη άδειας, από την PitPoint.LNG, μία κοινοπραξία των εταιρειών PitPoint clean fuels και Primagaz Nederland BV και θα διευκολύνει τον ανεφοδιασμό των πλοίων με καύσιμα LNG που πραγματοποιούν εσωτερικούς πλόες στον Ρήνο ποταμό, την πιο πολυσύχναστη πλωτή οδό της Ευρώπης.

Η άδεια που απαιτείται βάσει του German Emission Control Act για τη διασφάλιση της ασφάλειας του LNG ως καυσίμου για τη ναυτιλία, δόθηκε επίσημα από την Επαρχιακή Κυβέρνηση της Κολωνίας. Η PitPoint.LNG συνεργάστηκε εντατικά με διάφορους οργανισμούς προκειμένου να ολοκληρώσει επιτυχώς τη διαδικασία χορήγησης της άδειας, η εξασφάλιση της οποίας σημαίνει ότι η κατασκευή μπορεί τώρα να προχωρήσει οριστικά.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της PitPoint, η κατασκευή του παραπάνω σταθμού στον παραποτάμιο λιμένα της Κολωνίας αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδίου της εταιρείας να αναπτύξει τις ευρωπαϊκές υποδομές παροχής LNG καυσίμων για τις οδικές και τις θαλάσσιες μεταφορές.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.