Η Νιγηρία συντάσσεται με το sulphur cap

Η Νιγηρία συντάσσεται με το sulphur cap

157
Η Νιγηρία συντάσσεται με το sulphur cap

Η NIMASA (Nigerian Maritime Administration and Safety Agency) ανακοίνωσε ότι θα ανταποκριθεί πλήρως στους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς του IMO αναφορικά με την απαγόρευση κατανάλωσης καυσίμων από τα πλοία με περιεκτικότητα σε θείο άνω του 0,5%.

Ο κ. Dakuku Peterside, γενικός διευθυντής της NIMASA, δήλωσε ότι η Νιγηρία ως ναυτιλιακό κράτος δεν δύναται να μην εναρμονιστεί με τις διεθνείς περιβαλλοντικές απαιτήσεις που στόχο έχουν την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας για τα πλοία.

Ο ίδιος προσέθεσε σε διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι είναι προς το συμφέρον της αφρικανικής ηπείρου να ανταποκριθεί στους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανονισμούς καθώς οι χώρες της ηπείρου δεν έχουν τα απαιτούμενα τεχνολογικά μέσα για να αντιμετωπίσουν εξ’ ολοκλήρου τις δυσμενείς συνέπειες για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία από την χρήση ναυτιλιακών καυσίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.