Νέοι υποψήφιοι αγοραστές για την Alitalia

Νέοι υποψήφιοι αγοραστές για την Alitalia

135
Νέοι υποψήφιοι αγοραστές για την Alitalia

Έληξε στις 31 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής προσφορών για την εξαγορά της ζημιογόνου κρατικής αεροπορικής εταιρείας της Ιταλίας, Alitalia. Σύμφωνα με τα ιταλικά ειδησεογραφικά μέσα προσφορές για την εξαγορά της αεροπορικής έχουν έλθει από τρεις υποψήφιους αγοραστές: την αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta Air Lines Inc., την χαμηλού κόστους αεροπορική EasyJet Plc, αλλά και από την πλευρά της κρατικής σιδηροδρομικής εταιρείας της Ιταλίας, Ferrovie dello Stato (F.S.).

Να σημειωθεί πως η Alitalia, μετά την απόσυρση της χρηματοδότησης του τέως μετόχου της, της Etihad Airways, επιβιώνει με ένα δάνειο-γέφυρα της τάξης των 900 εκατ. ευρώ, το οποίο λήγει τον προσεχή Δεκέμβριο και καθίσταται πλέον αναγκαία η εξεύρεση επενδυτή.

Τέλος, έχει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Alitalia δεν επέδειξε, τελικά, η Lufthansa, παρά τις περί του αντιθέτου ειδήσεις που μετέδιδαν αρκετά ιταλικά ειδησεογραφικά μέσα τις τελευταίες ημέρες, επικαλούμενα σχετικές δηλώσεις του προέδρου της περιφερειακής Air Dolomiti, θυγατρικής της Lufthansa.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/TELENEWS

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.