Tα ευρωπαϊκά ναυπηγεία αντεπιτίθενται στα ασιατικά

Tα ευρωπαϊκά ναυπηγεία αντεπιτίθενται στα ασιατικά

242
Tα ευρωπαϊκά ναυπηγεία αντεπιτίθενται στα ασιατικά

Η Assonave και η Gican, οι ενώσεις των ναυπηγικών βιομηχανιών της Ιταλίας και της Γαλλίας, αντίστοιχα, υπέγραψαν συμφωνία για την προώθηση της έρευνας και ανάπτυξης στον ναυπηγικό τομέα.

Στο πλαίσιο της μεταξύ τους συμφωνίας η Assonave και η Gican στοχεύουν στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της ιταλικής και της γαλλικής ναυπηγικής βιομηχανίας εντός των επόμενων δέκα ετών, επιθυμώντας να παραμείνει ανταγωνιστική η ευρωπαϊκή ναυπηγική βιομηχανία σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς η Ασία καραδοκεί στον τομέα των ναυπηγήσεων.

Η συμφωνία της Assonave και της Gican επικεντρώνεται σε πέντε τομείς: 1) στην ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον πλοίων, 2) στα «έξυπνα» πλοία, 3) στα αυτόνομα πλοία, 4) σε «έξυπνες» υπεράκτιες υποδομές και 5) στην εφαρμογή καινοτόμων λύσεων από τα ευρωπαϊκά ναυπηγεία προκειμένου να ενισχυθεί η παραγωγικότητα, η ποιότητα, η αποδοτικότητα και η ασφάλεια κατά τη διάρκεια των ναυπηγήσεων των πλοίων.

Στόχος της Assonave και της Gican είναι να προσχωρήσουν και άλλες ευρωπαϊκές ενώσεις από την ναυπηγική βιομηχανία στη μεταξύ τους συμφωνία καθώς οι ναυπηγήσεις αποτελούν έναν τομέα στρατηγικής σημασίας για την Γηραιά Ήπειρο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.