Ιαπωνία: Μείωση κατέγραψε η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα

Ιαπωνία: Μείωση κατέγραψε η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα

35
Ιαπωνία: Μείωση κατέγραψε η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα

Η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα της Ιαπωνίας μειώθηκε κατά 2,4% τον περασμένο Σεπτέμβριο συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι στους 8,42 εκατ. τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε η Japan Iron and Steel Federation την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι η μειωμένη παραγωγή από τα χαλυβουργεία της χώρας αποτελεί εν μέρει απόρροια του τυφώνα Jebi που έπληξε την Ιαπωνία και ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο 11 ανθρώπων.

Συγκριτικά με τον Αύγουστο, η παραγωγή χάλυβα τον Σεπτέμβριο μειώθηκε κατά 4,4%, ενώ κατά το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου η παραγωγή μειώθηκε κατά 1,1% σε ετήσια βάση στους 25,64 εκατ. τόνους, σηματοδοτώντας την πρώτη τριμηνιαία μείωση το 2018.

Η ζήτηση για χάλυβα στην Ιαπωνία είναι υψηλή από την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία, ενώ το τελευταίο διάστημα η αγορά πυροδοτείται ιδιαίτερα από τις εντατικές εργασίες κατασκευής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.