Πληθαίνουν τα περιστατικά επιθέσεων σε πλοία στη Νιγηρία

Πληθαίνουν τα περιστατικά επιθέσεων σε πλοία στη Νιγηρία

131
Πληθαίνουν τα περιστατικά επιθέσεων σε πλοία στη Νιγηρία

Επίδοξοι ληστές επιχείρησαν να καταλάβουν ένα product tanker το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο κοντά στο Λάγος της Νιγηρίας.

Το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου αντελήφθη την απόπειρα επιδρομής στο πλοίο και αμέσως σήμανε συναγερμός με αποτέλεσμα οι επίδοξοι ληστές να τραπούν σε φυγή. Περιπολικό σκάφος κατέφθασε στο σημείο που σημειώθηκε το περιστατικό για να καταγράψει το γεγονός και να επιβεβαιώσει ότι δεν έχει σημειωθεί κάποιος τραυματισμός ατόμου ή κάποια κλοπή αντικειμένων από το πλοίο.

Σύμφωνα με το Piracy Reporting Centre του International Maritime Board, το παραπάνω περιστατικό είναι το δεύτερο που λαμβάνει χώρα μέσα σε μία εβδομάδα στην θαλάσσια περιοχή του Λάγος.

Από τις αρχές του 2018 έως και σήμερα εκτιμάται ότι 16 περιστατικά επιθέσεων εναντίον αγκυροβολημένων πλοίων έχουν καταγραφεί στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, ενώ υπολογίζεται ότι πολλά ακόμα δεν έχουν αναφερθεί επισήμως, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία για την ασφάλεια των ναυτικών.

Οι αρμόδιες αρχές της Νιγηρίας συστήσουν στους ναυτικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και το πλοίο να βρίσκεται σε επιφυλακή επί 24ωρου βάσεως, καθώς η πλειονότητα των επιδρομών πραγματοποιείται κατά τις βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.