Έθαβαν τα πλοία τους οι ατρόμητοι μαχητές της Σκανδιναβίας;

Έθαβαν τα πλοία τους οι ατρόμητοι μαχητές της Σκανδιναβίας;

267
Έθαβαν τα πλοία τους οι ατρόμητοι μαχητές της Σκανδιναβίας;

Αρχαιολόγοι στην Νορβηγία φαίνεται πως ανακάλυψαν, με τη χρήση γεωραντάρ διείσδυσης εδάφους με κάμερα υψηλής ανάλυσης, ένα πλοίο των Βίκινγκ θαμμένο σε αγρόκτημα νότια του Όσλο.

βικινγκς για μεσα

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το σπάνιο αυτό εύρημα βρέθηκε θαμμένο μόλις 50 εκατοστά κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Μέχρι στιγμής μόλις τρία πλοία των Βίκινγκ σε καλή κατάσταση έχουν ανακαλυφθεί στην Νορβηγία και εκτίθενται σε μουσείο κοντά στο Όσλο, γεγονός που κάνει ακόμα πιο σημαντική την εν λόγω ανακάλυψη.

Ο Δρ. Knut Paasche, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Νορβηγικού Ινστιτούτου Πολιτιστικών Ερευνών, τόνισε ότι χρειάζεται να προβούν σε επιπρόσθετες τέτοιου είδους αρχαιολογικές ανακαλύψεις προκειμένου να εξάγουν σαφή συμπεράσματα για το πως έπλεαν τότε οι Βίκινγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Νορβηγικού Ινστιτούτου, το εύρημα αυτό ενδεχομένως αποτελεί μέρος ενός αρχαίου τάφου καθώς ήταν παράδοση των Βίκινγκ να θάβουν τους βασιλιάδες τους πάνω σε πλοίο.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.