Πόσο πιθανή είναι μια ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας- Κύπρου

Πόσο πιθανή είναι μια ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας- Κύπρου

440
Πόσο πιθανή είναι μια ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας- Κύπρου

Νέες πρωτοβουλίες για την προώθηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, θα αναλάβει ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας, σύμφωνα με όσα αποφάσισε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, το οποίο επανέλαβε την ανάγκη για θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου κλήθηκαν και παρευρέθηκαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Τορναρίτης και η βουλευτής του ΔΗΣΥ κα Αννίτα Δημητρίου, οι οποίοι έθεσαν το σχετικό θέμα στη Βουλή.

Με βάση την ενημέρωση των δύο βουλευτών, αναμένεται να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια εκ μέρους των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας για την εξασφάλιση επιχορήγησης της γραμμής από την ΕΕ.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε ότι θα διεξαχθεί τεχνο – οικονομική μελέτη για να εξεταστούν όλες οι παράμετροι που αφορούν το θέμα, ώστε στην ΕΕ να υποβληθεί τεκμηριωμένη πρόταση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.