Σε ανάκαμψη η ενεργειακή αγορά Ασίας- Ειρηνικού

Σε ανάκαμψη η ενεργειακή αγορά Ασίας- Ειρηνικού

60
Σε ανάκαμψη η ενεργειακή αγορά Ασίας- Ειρηνικού

Η πετρελαϊκή αλλά και η ενεργειακή αγορά της περιοχής της Ασίας και του Ειρηνικού αναμένεται να ανακάμψει εντός των επόμενων 12 μηνών.

Οι λόγοι για την ανάκαμψη είναι η αυξημένη ζήτηση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τις ασιατικές χώρες, αλλά και οι τάσεις για συγχωνεύσεις και εξαγορές στην εν λόγω περιοχή, γεγονός που προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον αρκετών εταιρειών.

Αναλυτές της Wood Mackenzie προβλέπουν ότι η ζήτηση για LNG στις ασιατικές χώρες θα συνεχίσει να αυξάνεται με γοργό ρυθμό, ωθούμενη από την πολιτική της Κίνας να στραφεί προς «καθαρότερες» πηγές ενέργειας σε αντικατάσταση του άνθρακα.

Η κινεζική ζήτηση για LNG ανήλθε σε 8 εκατ. τόνους το 2017, ενώ αναμένεται να αγγίξει τους 12 εκατ. τόνους μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους, αντιπροσωπεύοντας το 50% της αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης για LNG. Πέραν, όμως, της Κίνας και οι υπόλοιπες χώρες στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού καταγράφουν μια διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για LNG, οδηγώντας στην εκτίμηση ότι μέχρι το 2030 η ζήτηση στην συγκεκριμένη περιοχή θα έχει σημειώσει αύξηση της τάξης του 60%, αγγίζοντας τους 337 εκατ. μετρικούς τόνους σε ετήσια βάση. Ο εν λόγω αριθμός είναι ιδιαίτερα υψηλός εάν αναλογιστεί κανείς ότι η συνολική ζήτηση για LNG από τις χώρες εκτός της περιοχής Ασίας- Ειρηνικού ανέρχεται σήμερα σε 55 εκατ. μετρικούς τόνους ετησίως.

Από μέρους προσφοράς, η Wood Mackenzie αναμένει ότι το 2019 θα ξεκινήσουν εργασίες για την κατασκευή πολλών ενεργειακών έργων σε Ρωσία, Κατάρ, Μοζαμβίκη, ΗΠΑ κ.ά., προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση που έχει καταγραφεί παγκοσμίως.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.