Ο Κινεζικός Δράκος δεν πτοείται από «εμπορικούς πολέμους»

Ο Κινεζικός Δράκος δεν πτοείται από «εμπορικούς πολέμους»

74
Ο Κινεζικός Δράκος δεν πτοείται από «εμπορικούς πολέμους»

Το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας αυξήθηκε κατά 9,9% την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2018, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, φτάνοντας σε αξία τα $3,23 τρις.

Οι εισαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν την ίδια περίοδο κατά 14,1% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι εξαγωγές της χώρας σημείωσαν άνοδο της τάξης του 6,5%. Το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας ανήλθε σε $208,2 δις, μειωμένο κατά 28,3% σε σχέση με πέρυσι.

Αναφορικά με τα φορτία που εισήγαγε η Κίνα, την περίοδο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2018 αύξηση σημειώθηκε στο αργό πετρέλαιο (5,9%), στο φυσικό αέριο (34%), στο διυλισμένο πετρέλαιο (9,8%) και στον χαλκό (16,1%), ενώ μείωση κατά 1,6% και 2% καταγράφηκε στις εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος και σόγιας, αντίστοιχα.

Εκπρόσωπος του General Administration of Customs ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας δεν έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τον εμπορικό πόλεμο της χώρας με τις ΗΠΑ, η χώρα θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει στο μέλλον σημαντικές προκλήσεις ως προς την ομαλή διεξαγωγή των εμπορευματικών της μεταφορών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.