Δύσκολο διαγράφεται το μέλλον για την Ocean Network Express

Δύσκολο διαγράφεται το μέλλον για την Ocean Network Express

219
Δύσκολο διαγράφεται το μέλλον για την Ocean Network Express

Ζημίες ύψους $600 εκατ. εκτιμάται ότι θα καταγράψει η νεοσύστατη συμμαχία Ocean Network Express (ONE) κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους λειτουργίας της. Να σημειωθεί ότι η συμμαχία προέβλεπε αρχικά ότι θα καταγράψει κέρδη ύψους $110 εκατ. τον πρώτο χρόνο από την έναρξη της λειτουργίας της.

Η ONE, η οποία αποτελείται από τις ιαπωνικές εταιρείες K Line, NYK και MOL, ξεκίνησε να λειτουργεί τον περασμένο Απρίλιο, έχοντας στην διάθεσή της έναν στόλο 250 πλοίων, συνολικής χωρητικότητας 1.440.000 TEUs.

Όπως αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος της ONE, αναφορικά με το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας της εταιρείας (έληξε στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου), εκτιμάται ότι οι ζημίες θα ανέλθουν σε $310 εκατ., συγκριτικά με τις αρχικές προβλέψεις για ζημίες της τάξης των $38 εκατ.

Τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα αποδίδονται, μεταξύ άλλων, στη μη δυνατότητα της ONE να διαχειριστεί έναν όγκο φορτίων τόσο μεγάλο όσο εκείνον που αρχικά αναμενόταν ότι θα διαχειριστεί, στην καθυστέρηση εξοικείωσης του προσωπικού της εταιρείας με συστήματα IT, στο ελλειπές προσωπικό κ.ά.

Τα παραπάνω επηρέασαν δυσμενώς και την οικονομική κατάσταση των εταιρειών K Line, NYK και MOL, οι οποίες έχουν ανακοινώσει, ωστόσο, ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διορθωθούν τα προβλήματα της ONE ώστε να μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς.

Φωτό: Ocean Network Express

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.