«Ψήφος εμπιστοσύνης» στα scrubbers από την Scorpio Group

«Ψήφος εμπιστοσύνης» στα scrubbers από την Scorpio Group

479
«Ψήφος εμπιστοσύνης» στα scrubbers από την Scorpio Group

Η Scorpio Group, με έδρα το Μονακό, ανακοίνωσε και επισήμως την πρόθεσή της να εγκαταστήσει συστήματα scrubbers στον στόλο των dry bulk carriers καθώς και των tankers που διαθέτει.

Με δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις η Scorpio Bulkers και η Scorpio Tankers γνωστοποίησαν ότι έχουν υπογραφεί συμφωνίες για την εγκατάσταση scrubbers σε πλοία του Ομίλου. Η εγκατάσταση των scrubbers αφορά σε 57 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου (19 κατηγορίας Kamsarmax και 38 κατηγορίας Ultramax), καθώς και σε 90 δεξαμενόπλοια, κατηγορίας LR1, LR2 και MR, μεταξύ του δεύτερου τριμήνου του 2019 και του τρίτου τριμήνου του 2020.

Το κόστος αγοράς των scrubbers μαζί με τις εργασίες για την εγκατάστασή τους αναμένεται να ανέλθει στα $1,5- 2,2 εκατ. ανά πλοίο.

Ο κ. Emanuele Lauro, Πρόεδρος και CEO της Scorpio Group, επεσήμανε ότι η απόφαση για την τοποθέτηση των scrubbers στα πλοία ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς περιβαλλοντικές απαιτήσεις, θέτοντας ως στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του στόλου του Ομίλου.