Έντονη ανησυχία για την πορεία της DSME

Έντονη ανησυχία για την πορεία της DSME

177
Έντονη ανησυχία για την πορεία της DSME

Η Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), ένας από τους μεγαλύτερους ναυπηγικούς ομίλους παγκοσμίως, ενδεχομένως να καταγράψει ζημίες το επόμενο έτος λόγω μειωμένων παραγγελιών για νέα πλοία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Yonhap News Agency, ο κ. Eun Sung- soo, πρόεδρος της Export-Import Bank of Korea, επεσήμανε ότι οι μειωμένες παραγγελίες για νέα πλοία την περίοδο 2015- 2017 και οι χαμηλές τιμές ναυπηγήσεων μπορεί να συμβάλλουν σημαντικά στη διαμόρφωση αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων για την DSME.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2018 έχει αποδειχθεί ένα καλό έτος για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία. Από τις αρχές του 2018 έως και σήμερα η DSME έχει λάβει παραγγελίες αξίας $4,6 δις, συγκριτικά με παραγγελίες ύψους $1,5 δις του 2016 και $3 δις του 2017. Τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία κατάφεραν φέτος μετά από επτά ολόκληρα χρόνια να καταγράψουν κέρδη. Ωστόσο, οι προβλέψεις για οικονομικές ζημίες το ερχόμενο έτος προκαλούν έντονη ανησυχία για την πορεία της DSME.

Να σημειωθεί ότι ο νοτιοκορεάτικος ναυπηγικός όμιλος έχει προχωρήσει από το 2015 σε εφαρμογή πολιτικών αναδιάρθρωσης προκειμένου να περιορίσει τα κόστη του και να ενισχύσει την αποδοτικότητά του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.