Αυξημένα κρούσματα επιθέσεων σε πλοία στη Νιγηρία

Αυξημένα κρούσματα επιθέσεων σε πλοία στη Νιγηρία

355
Αυξημένα κρούσματα επιθέσεων σε πλοία στη Νιγηρία

Επίδοξοι ληστές επιβιβάστηκαν σε δεξαμενόπλοιο, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο Lagos της Νιγηρίας. Το συμβάν έλαβε χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Οκτωβρίου, ενώ μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία των δύο επίδοξων ληστών αμέσως σήμανε συναγερμός από το προσωπικό ασφάλειας του πλοίου.

Οι τοπικές αρχές του Lagos ειδοποιήθηκαν εγκαίρως για το περιστατικό και αμέσως περιπολικό σκάφος κατέφθασε στην θαλάσσια περιοχή, όπου βρισκόταν το δεξαμενόπλοιο. Οι δύο επιδρομείς κατάφεραν και δραπέτευσαν, χωρίς να συλληφθούν.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Piracy Reporting Centre (PRC) του International Maritime Bureau, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον επτά περιστατικά ληστρικών επιδρομών σε πλοία που βρίσκονταν αγκυροβολημένα στην θαλάσσια περιοχή του Lagos κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά μηνών. Η πλειονότητα των συγκεκριμένων επιδρομών έχει λάβει χώρα κατά τις βραδινές ώρες, ενώ θετικό είναι το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι επίδοξοι ληστές φεύγουν με άδεια χέρια.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι στην πραγματικότητα πολλές επιδρομές σε πλοία δεν έχουν καταγραφεί επισήμως, οπότε ο ακριβής αριθμός αυτών παραμένει άγνωστος.

Κατόπιν τούτων συνιστάται οι ναυτικοί που βρίσκονται στο Lagos να λαμβάνουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ασφάλειά τους και να φροντίζουν να μην υπάρχουν στις δύο πλευρές του πλοίου σκοινιά ή σκάλες τα οποία να καθιστούν πιο εύκολη την όποια απόπειρα ληστρικής επιδρομής.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.