Πώς (και πόσο) θα μας απασχολήσουν τα αυτόνομα μέσα μεταφοράς στο μέλλον;

Πώς (και πόσο) θα μας απασχολήσουν τα αυτόνομα μέσα μεταφοράς στο μέλλον;

180
Πώς (και πόσο) θα μας απασχολήσουν τα αυτόνομα μέσα μεταφοράς στο μέλλον;

Τα αυτόνομα πλοία και τα αυτόνομα αεροσκάφη (drones) αντιμετωπίζουν λιγότερα εμπόδια στην καθιέρωσή τους σε σχέση με τα αυτόνομα οχήματα. Αυτή είναι η άποψη των επαγγελματιών ασφαλιστών που συμμετείχαν σε μία έρευνα του International Underwriting Association (IUA) σχετικά με τις αναπτυσσόμενες τεχνολογίες.

Οι ερωτηθέντες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την έλλειψη σχετικών υποδομών για αυτόνομα μέσα μεταφοράς, καθώς και για το κόστος, τις τεχνολογικές δυνατότητες, την κοινή γνώμη και τη νομοθεσία. Σε κάθε περίπτωση, τα εμπόδια που συνδέονται με την υιοθέτηση των αυτόνομων μέσων μεταφοράς θεωρήθηκε ότι αφορούν κυρίως τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό. Ωστόσο, περισσότερο από το 80% των συμμετεχόντων στην έρευνα πιστεύουν πως και οι τρεις τύποι αυτόνομων οχημάτων θα είναι διαδεδομένοι μέσα στα 10 επόμενα χρόνια.

Η έρευνα διεξήχθη από το Developing Technology Monitoring Group (DTMG) του IUA, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια προκειμένου να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο οι νέες τεχνολογίες θα επηρεάσουν διάφορες κατηγορίες των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Ο Daniel Fletcher, Technology Practice Manager της Chubb Europe και πρόεδρος του DTMG ανέφερε: “Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι σήμερα τα πλέον χρησιμοποιούμενα και αυτό αντικατοπτρίζεται από τον αριθμό των μελών του IUA που δήλωσαν στην έρευνά μας ότι παρέχουν ασφαλιστικά προϊόντα σε αυτόν τον τομέα, καθώς και από τη γεωγραφική εξάπλωση της κάλυψης. Ωστόσο, τα αυτόνομα πλοία θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν έναν σημαντικό τομέα δυνητικής ανάπτυξης για την αγορά του Λονδίνου, με το ένα τέταρτο των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα να δηλώνουν ότι σκέφτονται να εισάγουν προϊόντα σε αυτόν τον τομέα”.

Φωτό: Rolls-Royce

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.