Βραζιλία: Το ρεκόρ παραγωγής καφέ βραχυκυκλώνει τις εξαγωγές

Βραζιλία: Το ρεκόρ παραγωγής καφέ βραχυκυκλώνει τις εξαγωγές

100
Βραζιλία: Το ρεκόρ παραγωγής καφέ βραχυκυκλώνει τις εξαγωγές

Οι Βραζιλιάνοι εξαγωγείς καφέ εξήγαγαν στις ξένες αγορές 2,73 εκατ. τόνους σάκους των 60 κιλών έκαστος τον Σεπτέμβριο, όταν τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι οι εξαγωγές είχαν κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα κατά 27%.

Ωστόσο, η έλλειψη διαθέσιμων containerships εμπόδισε την Βραζιλία να εξάγει ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες καφέ, μολονότι η παραγωγή της χώρας έχει ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ. Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση Εξαγωγέων Καφέ της Βραζιλίας, Cecafé, εκτιμά ότι οι εξαγωγές τον Σεπτέμβριο θα ήταν αυξημένες κατά 10 με 15% στην περίπτωση που περισσότερα πλοία κατέφταναν στην Βραζιλία προκειμένου να μεταφέρουν φορτία καφέ. Με αυτά τα δεδομένα κάλεσαν την κυβέρνηση της χώρας να λάβει άμεσα μέτρα, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα.

Ο καφές ποικιλίας αράμπικα αποτέλεσε την μερίδα του λέοντος στις βραζιλιάνικες εξαγωγές καφέ τον Σεπτέμβριο καθώς 2,44 εκατ. σάκοι των 60 κιλών απεστάλησαν στο εξωτερικό, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 14,9% συγκριτικά με τον περασμένο Αύγουστο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.